Vad gör ett barnkalas mer perfekt än en rolig aktivitet och en god tårta? Idag har det blivit populärt att arrangera kalaset i närmaste bowlinghall och beställa en skräddarsydd tårta utefter födelsedagsbarnets önskemål.

En hemmagjord tårta med grädde och godis är något som de flesta barnen uppskattar på födelsedagskalaset. Men idag är det även vanligt att man beställer sin tårta på nätet, allt för att kunna bestämma utseende och smak helt utefter egna önskemål. Samtidigt är tiden hos många barnfamiljer knapp, vilket gör det ännu mer attraktivt att enkelt beställa en tårta tillsammans med barnen. Prinsessor, Spiderman och Minions är några av de populära motiven som man kan beställa på till exempel DinTårta.

Idag är det även vanligt att man har tillställningen på en annan plats än sitt eget hem, vilket var mer populärt förr. Istället för fiskedamm och lek är det roligare att bjuda in sina gäster till bowlinghallen för att utmana dem i bowling. Oftast finns en restaurang i anslutning till bowlinghallen där tårtan kan avnjutas efter spelandet. Strike Bowling i Gamelstaden är en av bowlinghallarna i landet som känner av det ökande intresset för att få hjälp att anordna barnkalaset. På Göteborg Direkt skriver man att bowlinghallen tar emot ungefär 200 barn i veckan som firar födelsedagar tillsammans med sina kompisar.

Hög press på föräldrarna

Men födelsedagskalas med egendesignade tårtor och aktiviteter utanför hemmet kostar en hel del. I de familjer som tiden inte räcker till kan det vara uppskattat att få hjälp med kalaset, men där kostanden också högre. Men har man inte möjlighet att betala för att få hjälp med planering och arrengagemang kan det vara mer värt att anordna ett litet men roligt och uppskattat kalas på egen hand. Detta diskuteras i en artikel på Dagens Nyheter där man insett hur dyrt det faktiskt är att anordna kalas och aktiviteter till sina barn. Barnfamiljer har många gånger stor press utifrån där födelsedagskalas för just sitt barn ska vara så bra och roligt som möjligt.

Har du tid och inspiration att baka en tårta på egen hand? Då kommer ett bra tips här nedan.