Det finns flera sätt att skapa en mysig känsla i trädgården, men om man vill skapa en härlig plats för hela familjen inklusive barnen att vistas på så finns det en hel del saker att tänkas på – till exempel vilka växter som är banvänliga och hur man skapar riktigt rum fast utomhus.

I trädgården spenderas en hel del tid under sommarhalvåret, men ofta så är trädgårdar där barn finns i hushållet endast reserverade till antingen bara barnens nöje eller bara till föräldrarna och deras intressen. Men tur nog är att det går att kombinera så hela familjen trivs på samma plats. Fast då finns det en hel del saker att tänka på, speciellt om man vill kombinera en stillsam vuxenmiljö med en trivsam miljö för barnen – men det går!

Belysningen är viktig

Det viktigaste att börja med för att skapa en trivsammiljö i trädgården för både barn och vuxna är att fokusera på belysningen. Ett tips är därför att skaffa behaglig trädgårdsbelysning från Flisbyab för att skapa en härligt upplyst trädgård och sedan gå vidare till att fokusera på hur man vill inreda trädgården. I till exempel Sköna Hem tipsar man om olika sätt att skapa riktiga rum fast utomhus, och hur man gör för att dessa ska bli extra charmiga – något som är perfekt för de vuxna att njuta av. Men för barnen är det nog andra saker som är mer viktiga såsom kanske en gunga i trädet eller en studsmatta om plats finns, men glöm heller inte att barn gillar att vara med och hjälpa till. Något som bland annat Aftonbladet tipsar om är att låta barnen vara med och plantera blommor och påta i jorden, och det gäller bara att man som förälder vågar släppa in dem i trädgården. Tänkt dock på att undvika vissa typer av växter. Vissa är nämligen giftiga och kan ge utslag och ge upphov till andra allergier, på så vis är grönsaker ett bättre alternativ för barnen att odla. Likaså finns en del andra saker som gör trädgården extra rolig för barnen och följande lista är tips från Vi i villa:

  • Gunga i träd – se till att du knyter fast den med rep istället för att skruva eller spika, annars kan trädet skadas.
  • Bygg en koja – uterum till föräldrarna och koja till barnen som ni bygger tillsammans är en rolig sommaraktivitet.
  • Eget grönsaksland till barnen – är roligt och lärorikt på samma gång, så se till att låta barnen själva få stå för påtandet och skötsel såsom gödning och vattning av detta land.