Barnkalas kan vara stökigt stojigt och något som många vuxna, och barn för den delen, får ångest av. Men det behöver inte vara så. Se till att orda ett enkelt och skojigt barnkalas i trädgården där ni tänker schysst med inbjudningarna.

Vi har tidigare skrivit om att fixa en mysig trädgård där hela familjen trivs, och har du en sådan är det fördelaktigt att ordna barnkalas där. Här följer tips för ett bra och enkelt barnkalas i din trädgård.

Inbjudan, mat och dryck

Om du håller ett kalas i din trädgård för ett eller flera barn så är det fördelaktigt på vis att du inte behöver fundera över städningen eller ömtåliga ting. Det bästa är att duka upp ett bord där alla barnen får plats, och sedan välja ut en del av tomten som lämpar sig väl för lekar. Har du rabatter och annat du är rädd om är det smart att demonstrera var kalaset ska hållas genom att pynta och lägga ut rekvisita till lekar och annat på dessa platser. När det kommer till planering så gäller det att hålla det enkelt. Börja med att gå igenom med dina barn vilka som ska bjudas, och se då till att ingen i klassen eller förskolegruppen utelämnas. Men vill man bara bjuda hälften så skickas inbjudan med fördel på posten. Kalas är ett känsligt ämne för många, både vuxna och barn. Skriv tydligt på inbjudan om det är något tema, önskemål kring presenter och specificera tider. När det gäller mat och dryck så är det smart att hålla det enkelt. Korv med bröd, hamburgare, tårta, saft och godis till fiskedamm i slutet av kalaset funkar alldeles utmärkt, flådigare än så behöver det inte vara.

Tips på lekar

När det kommer till lekar så gäller det att ha några på lager, då barn tröttnar snabbt. Smart är att förbereda lekar som kan göras både ute och inne och likväl många som få barn, som bland annat blåsballong, bordsfotboll, burken, björnen sover, gömma nyckeln, hajen kommer och rita på rygg.

”Man behöver inte vara så många för att leka. Rita på rygg är en av de lekar där man bara behöver vara två personer. Ska man hoppa hopprep med ramsa räcker det också om man är två, förutsatt att barnen hittar en stolpe eller ett träd som de kan binda fast hopprepet i”, skriver Svenska YLE.