Handlar du ofta prylar till familjen och barnen på nätet? Då finns det en hel del saker du bör tänka på – framförallt om det är teknikprylar och mobiltillbehör som inhandlas från utländska shoppingsajter.

Att handla online är enkelt och smidigt att göra som förälder, speciellt när man har mindre barn i hemmet som inte riktigt är mogna nog att följa med till köpcentret riktigt ännu. Men när du näthandlar finns en hel del saker att tänka på, speciellt om det är teknik och mobilprylar som du handlar. För visst är det lockande att handla från de där superbilliga sajterna med fantastiska rabatter, men är du säker på att det är svenska sajter du tittar på? Handlar du från utlandet kan du nämligen få både en och två otrevliga överraskningar när varan väl anländer.

Köp från utlandet kan bli dyra och vara farliga

Ska du köpa en ny mobilladdare till sonen och ett nytt mobilskal till dottern? Gör det då på https://www.teknikdelar.se/mobiltillbehor/ som är en välrenommerad svensk shoppingsajt istället för att köpa från en utländsk sajt. Råkar du handla från en kinesisk sajt, till exempel, riskerar du nämligen både att köpet blir mycket dyrare än vad du tänkt dig och produkten du valt kan vara rent av farlig. Något som Göteborgs Posten skriver om är nämligen att utomeuropeiska och kinesiska produkter saknar CE-märkning och kan ha fel i konstruktionen, även om de har en svensk stickpropp. Dessutom är det tull på denna typ av varor och har du handlat till exempel ett mobiltelefontillbehör från Kina som kostat 1 600 kronor så kommer det i slutänden att kosta dig 2 321 krono – och då är det billigare att handla från en svensk sajt. Är priset för varan du spanat in därutöver också väldigt bra och orimligt låg kan det också betyda att det är en förfalskning som du lägger i din varukorg, något som Hallå konsument skriver om. Självklart finns det även saker att tänka på även när man handlar från svenska sajter, kolla på denna video för en kort sammanfattning: